Соvid-19 . ПОРАДИ.

2020-03-13

/Files/images/kol_pereglyadi/корона.png

Відповідні поради Центр громадського здоров'я МОЗ оприлюднив .

"Передача нового коронавірусу між людьми відбувається лише повітряно-краплинним шляхом, маска не дає абсолютного захисту, тому використовувати її слід із іншими засобами захисту, щоб не створювати помилкового відчуття безпеки", - повідомляють в ЦГЗ.

Водночас у разі використання маски як індивідуального захисту медики радять звертати увагу на те, що вона повинна покривати ніс і рот; повинна щільно прилягати, без відступів по краях; замінювати маску слід щойно вона стала вологою; не чіпати центральну частину маски руками; не використовувати маску повторно.

"Людям з будь-якими респіраторними симптомами необхідно носити маску, щоб не поширювати інфекцію", - наголосили в ЦГЗ.

Здоровим людям потрібно уникати великих скупчень, особливо у закритих приміщеннях. Усім медичним працівникам необхідно носити звичайну маску під час роботи із пацієнтами з підозрою, і використовувати респіратор рівня N95 і вище під час проведення маніпуляцій, таких як бронхоскопія тощо, зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, у Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV). Попередньо визначено, що джерелом можуть бути тварини.

Станом на 30 січня від хвороби померли вже 170 осіб, підтверджені 7783 випадки зараження. Захворювання зафіксовано у 17 країнах.

Для уникнення зараження коронавірусом громадянам рекомендується: уникати контактів з тваринами; не їсти сире або погано оброблене м'ясо; уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання; регулярно та ретельно мити руки.

Кiлькiсть переглядiв: 175

Коментарi